Актуализацията на OnePlus април 2022 г. вече е на тези устройства

OnePlus обещава да доставя редовни системни актуализации за широката си гама смартфони в продължение на поне две години, а в някои случаи и много по-дълго за водещите модели, но как се справяте с актуализацията за сигурност от април 2022 г.?

Актуализация на сигурността на OnePlus април 2022 г.: Какво ново?

По-рано през април Google добави корекцията за сигурност като петата актуализация след Android 12 за всички отговарящи на условията устройства Pixel, след като по-рано добави основно намаление на функциите и актуализация на версия 12.1/12L. Този OTA включва редица нови настройки за подобряване на изживяването на по-големи екрани, като същевременно фина настройка на базовия Android 12 опит за устройства.

В бъдеще това ще бъде основата за OEM компилации на трети страни, но все още не е ясно кога телефоните OnePlus ще го видят. Може да бъде включен в пълната версия на Android 13 в някакъв момент в бъдеще. За разлика от Samsung, OnePlus не е толкова бърз, когато става въпрос за актуализации на Android. Отне до 20 април, преди най-новата корекция за сигурност да влезе в отговарящите на условията телефони.

В края на март беше пуснат OnePlus 10 Pro, който вероятно ще бъде приоритетен за бъдещи пачове. Въпреки това OnePlus 9 и 9 Pro са много добре поддържани от тяхното пускане, като актуализациите често се пускат на всеки няколко месеца.

В момента корекцията за сигурност от април 2022 г. е проправила път само до няколко устройства OnePlus, но очакваме това да се промени през следващите дни и седмици. Актуализацията на сигурността от април 2022 г. за устройства OnePlus коригира експлоата на DirtyPipe, тъй като засяга предимно смартфоните Google Pixel и Samsung Galaxy.

Устройства OnePlus с актуализация от април 2022 г

OnePlus 9 серия

Въпреки че беше заменен от скорошния OnePlus 10 Pro, OnePlus 9 и 9 Pro изпълняват по-нова корекция за сигурност с любезното съдействие на актуализацията на OxygenOS C.48. Тази корекция включва някои подобрения в стабилността на системата и най-новата корекция, но много малко друго.

OnePlus 7T серия

кислороди 11 open beta 4 oneplus 7t

Въпреки че е почти идентичен с OnePlus 7 Pro с много сходен вътрешен и външен дизайн, актуализацията OxygenOS 11.0.7.1 вече е налична за OnePlus 7T и 7T Pro. Тази корекция включва актуализацията за сигурност от април 2022 г. и някои общи подобрения на стабилността на софтуера за дуото OnePlus.

OnePlus 7 серия

Със същия номер на компилация като априлската корекция за устройства от серия OnePlus 7T, OxygenOS 11.0.7.1 OTA вече се пуска в OnePlus 7 и 7 Pro. Подобно на корекцията на OnePlus 7T, тази актуализация включва много малко друго освен актуализацията за сигурност през април.

Серия OnePlus Nord

Първото устройство, което получи най-новата корекция за април, всъщност беше OnePlus Nord 2. Това актуализирано продължение на оригиналния Nord започва да вижда OxygenOS A.20, което включва корекция за сигурност от април 2022 г. и няколко други настройки като част от актуализацията.

OxygenOS 11.0.6 вече се пуска в най-достъпния телефон от серия Nord. Nord N100 може да не е мощен или „натрупан“ смартфон, но получава кръпка за сигурност през април (чрез XDA). Актуализацията трябва да се пусне на отговарящи на условията телефони през следващите няколко дни.

Устройствата все още чакат пач за април

OnePlus 7T е едно от групата устройства на OnePlus, на които липсва актуализацията за сигурност от април 2022 г.

Докато виждаме, че много малка група устройства получават най-новата корекция, по-голям избор от хардуерната гама на OnePlus все още се актуализира с корекции за сигурност преди 2022 г., като всички устройства са изброени по-долу. Тъй като пачовете често се пускат на всеки два месеца, може да видите, че някои устройства се пропускат преди по-широко пускане на предстояща корекция.

Също така е важно да се отбележи, че OnePlus официално потвърди, че серията 6 и 6T вече няма да се актуализира или поддържа през следващите месеци. Флагманското дуо за 2018 г. получи изненадваща актуализация в средата на ноември и сега ще получава поддръжка само чрез неофициални средства на трети страни в бъдеще.

OnePlus 10 серия

 • OnePlus 10 Pro (кръпка от март 2022 г.)

OnePlus 9 серия

 • OnePlus 9 (кръпка от март 2022 г.)
 • OnePlus 9 Pro (пач от март 2022 г.)
 • OnePlus 9R (кръпка от ноември 2021 г.)
 • OnePlus 9RT (кръпка от март 2022 г.)

OnePlus 8 серия

 • OnePlus 8 (кръпка от февруари 2022 г.)
 • OnePlus 8 Pro (кръпка от февруари 2022 г.)
 • OnePlus 8T (кръпка от февруари 2022 г.)

OnePlus 7 серия

 • OnePlus 7 (кръпка от февруари 2022 г.)
 • OnePlus 7 Pro (кръпка от февруари 2022 г.)
 • OnePlus 7T (кръпка от февруари 2022 г.)
 • OnePlus 7T Pro (кръпка от февруари 2022 г.)

Серия OnePlus Nord

 • OnePlus Nord (кръпка от март 2022 г.)
 • OnePlus Nord CE (кръпка от март 2022 г.)
 • OnePlus Nord 2 (кръпка от декември 2021 г.)
 • OnePlus Nord CE 2 (кръпка от март 2022 г.)
 • OnePlus Nord N10 5G (кръпка от март 2022 г.)
 • OnePlus Nord N100 (кръпка от февруари 2022 г.)
 • OnePlus Nord N200 5G (кръпка от март 2022 г.)

Как мога да получа корекцията за сигурност от април 2022 г. на моето OnePlus устройство?

актуализация на oneplus април 2022 г

OnePlus има навика да пуска актуализации на устройства на етапи. Това означава, че първоначалното издание и последващото потвърждение във форумите на OnePlus не винаги показват кога ще можете да получите OTA файл и да актуализирате или поправите устройството си.

Нашият съвет е да използвате приложение на трета страна, за да получавате актуализации своевременно. Oxygen Updater, управляван от общността, ви позволява да прехвърляте официални .zip файлове с актуализация веднага щом те са публично достъпни. Въпреки че това ще гарантира, че получавате актуализации веднага, ако срещнете проблеми, може да се наложи да се върнете към предишна версия. Това може да изисква рестартиране на устройството, ако проблемите са значителни.

FTC: Ние използваме автоматични партньорски връзки, които генерират приходи. Плюс това.


Посетете 9to5Google в YouTube за още новини:

Leave a Comment