Как да запазим спокойствие по време на спор

Изображение за статия, озаглавена Как да останем спокоен по време на спор

Снимка: madeaw_ec (Shutterstock)

Можете да почувствате как назрява в секундите преди голям спор. Неговият нрав избухва, той се чувства зачервен и изведнъж е готов да каже неща на глас, които знае, че никога не може да върне. Насилствените битки и дори редовните препирни могат да увредят необратимо отношения от всякакъв вид. Ако се посветите на един от тях, или с непознат, партньорслужител, или приятел, никога не можете да сте напълно сигурни в резултата. Можете само да се надявате, че ситуацията няма да стане насилствена.

Въпреки това, в тези няколко секунди имате избор. Не е задължително да контролирате ситуацията, но можете да деескалирате себе си. Ето няколко съвета, които да ви помогнат да запазите хладнокръвие, когато нещата се нагорещят.

Разберете защо чувствате нужда да се биете.

Желанието за борба не идва от нищото. Това е продукт на вашия темперамент, миналите ви преживявания, личните ви предпочитания и конкретната ситуация. В зависимост от това как всички тези неща работят заедно, може да се окажете готови да стреляте във всеки момент, когато усетите заплаха, почувствате неуважение или почувствате, че другият човек се готви да спори с вас. Въпреки че не можете да направите много, за да предотвратите спонтанен напрегнат момент, можете да научите повече за себе си сега, за да разберете по-добре импулсите си, когато му дойде времето.

Как сте?треньор за успех рони цвете Обяснете„Повечето хора са запознати с „борба или бягство“ като пълно с адреналин, реактивно състояние, в което изпадаме, когато възприемаме заплаха. [They] те са част от квартет от реакции за оцеляване. Другите двама в семейството са ‘freeze’ и ‘fawn’. И четирите са инстинктивни реакции, които ни помагат емоционално и физически да оцелеем при заплахи по най-добрия начин.”

Инстинктът за „борба“ ще го накара да заеме агресивна позиция. Инстинктът за “полет” ще ви накара да изключите напълно връзката. Инстинктът за “замразяване” ще изчезне Вие неспособен изобщо да реагира на възприеманата заплаха. Ще ви види инстинкт “палево”. опитвайки се да угодите на другата страна, за да избегнете конфликт.

Помислете как сте се справяли с горещи ситуации в миналото. Не успяхте да угодите на хората или избягахте? Предишният ви опит играе важна роля за това как ще реагирате в бъдеще.. В ситуации, в които сте се справили зле, ако сте станали напористи или агресивни, може или не сте се научили да избягвате този път. Някои от нас не са обезкуражени от минали резултати, някои от нас все още може да трябва да се изправят пред последствията от борбата. Харча време да поставите под въпрос вашите мотиви и поведение и да работите, за да разберете себе си, за да можете, в същото по-малко, избягвайте да търсите ситуации, в които можетеизлеете агресивността си върху друг човек, което би могло това само ще влоши проблемите ви.

„В много случаи отговорът „борба“ създава повече последствия и вреди, отколкото настоящата ситуация“, предупреди Блум.

Деескалацията идва много преди да започне битка

себе си– разбирането прави по-лесно се разпознава, когато напрегната ситуация ескалира до точката на агресивен конфликт. Все пак, Смисълът на рамката за борба/бягство/замразяване/елев е, че тези отговори са до голяма степен подсъзнателни. Голяма част отработа по катерене пристига много преди възможна битка.

„Първото нещо, което мисля, че хората трябва да знаят е, че ако са в „борба“ [mode] тогава частта от мозъка ви, отговорна за разума и обмислянето, вероятно ще бъде изключена“, казва Блум. “Нашите мозъци правят това, за да не се забиваме в парализа на анализа, когато мечка ни преследва. Причината, поради която това знание е толкова важно, според мен-ни информира, че логиката и разумът не са следващата стъпка. Успокояването на активирането на ума и тялото от „битка“ трябва да бъде първи приоритет“. азе ключов за вас да знам вие сте в “борба” на първо място, което означава, че трябва Усещам нея, тъй като разсъжденията са напуснали сградата.

Той предложи да се опитате да внесете усещането за “борба” в тялото си, когато всъщност не сте в битка, и забележете как се чувствате. Запитайте се къде живее чувството в тялото ви –ако има цвят, ако има форма, ако е тежък, ако изтръпва или ако е вцепенен. Идентифицирайте как се чувства отговорът, като използвате прилагателното, което работи, след което го запомнете.

„Това е борба“, каза той. „Ще можете да го разпознаете по-добре следващия път, когато се случи и ще знаете как да започнете процесаПроцес на ескалация.”

Как да запазим спокойствие в битка

Докато разбирането на произхода на реакцията на битката е ключово, каквокогато теорията се превръща в практика, има и други неща, които трябва да знаете и правите по това време. Блум предлага Отдалечете се от задействащата ситуация, ако е възможно, което може да означава да отидете в стаята си, да излезете навън или да се отправите към банята.

„Идеята е да влезете в пространство, където можете безопасно да изразите този инстинкт и след това да се успокоите“, казва той.. ЙТой може да удари възглавница или дори да ви крещи, или да намери друг начин да изрази своята агресия.. Помислете да отворите приложението си за бележки и да запишете всичко, което искате да кажете на другия човек в момента, но всъщност не го правете. изпрати го по твоя начин.

След като проявите тази агресия, отделете малко времеразвесели се: опитайте йога, яжте специално ястие, насладете се на любимата си музика или правете всичко, което ви кара да се чувствате удовлетворени.

„Този ​​уверен и успокояващ метод на изразяване ви връща обратно в пространството, където разумът и логиката са отново онлайн и достъпни за вас за вземане на решения и съзерцание.” казва цвете.

Все пак тя забелязва може да има някои ситуации, в които вие не може излитане на изолирано място. В такива моменти поемете дълбоко въздух и вземете най-доброто въздържание, което можете да управлявате, докато успеете да излезете.. Останете присъстващи, доколкото е възможно, и не забравяйте, че последствията от продължаването на борбата могат да бъдат сериозни и дълготрайни.

„Фокусирайте се върху светлината в края на тунела“, каза той, имайки предвид евентуалния си шанс да се измъкне от ситуацията..

.

Leave a Comment