Мери Бърн от X-Factor се „възстанови“ след трудно десетилетие и цени момента, в който срещна Гей Бърн

Мери Бърн разказа как кариерата й е била “феноменален вихър от емоции”, който е бил изпълнен с “толкова много” невероятни моменти. Но имаше една среща, която се откроява особено.

The Dubliner каза на Star Chic: „Срещнах фантастични хора: срещата с Том Джоунс беше един от най-добрите моменти в живота ми; Той беше моят герой толкова дълго. И застанал пред английската кралица, когато тя дойде тук.

„Но срещата с Гей Бърн, за мен, тъй като израснах с мъжа по телевизията и радиото, срещата с него беше може би най-големият момент от всички. Той се оказа за мен джентълмен и прекрасен човек. Той беше толкова мил.

„Не мога дори да си помисля за половината неща, които съм правил. Бил съм в компанията на Westlife, Boyzone, Take That, всички онези звезди, които са по телевизията и радиото от години. И тогава в нейната компания е малката Мери от Балифермот“, каза той.

Прочетете повече: Мери Бърн се зарадва, че „зави ъгъла“ след мъчителна битка с алкохолизма

„Всичко беше вихър от феноменални емоции. И да, имаше и жертви: когато телефонът спря да звъни, след като напусна X Factor и всичко това. Но през последните 10 години се възстанових; Срещнах точните хора и се изложих.”

Мери разказа как през последните няколко години на пандемията имаха много възходи и падения, „някои от тях бяха наистина големи, докато други бяха доста малки“. Това също я научи много за себе си.

Тя каза: „Единственото нещо, което научих (през последните години), е, че съм много силна. Не осъзнавах колко силен съм като личност и колко смелост имам да се изправя всеки път, когато емоциите или психичното ми здраве ме свалят, за да се изправя и да се изправя пред това.”Мери Бърн

The Dubliner ще се качи на сцената следващия месец в Dunamaise Arts Center в Portlaoise като част от шоуто Waiting For Gateaux и Мери каза колко е развълнувана, че се е върнала „да правя това, за което съм родена“.

„(Пиесата е) чудесен начин да се съсредоточа върху това кой съм, колко съм силен, колко добър мога да бъда. Сега трябва да се концентрирам, трябва да имам работа. Трябва да бъда там и да правя това, за което съм роден, а това е да забавлявам и да доставям радост на другите, както и на себе си.”

Шоуто, което се провежда от 19 до 21 май, разказва историята на Mo-tivators, най-лошия здравен и фитнес клуб в страната. Фитнес залата се управлява от Морийн, вдовица в средата на петдесетте, в малко място в средата на нищото и накрая просто привлича клиентите, без какво друго да прави. Джаки се отправя към Mo-tivators, за да се измъкне от изневеряващия си съпруг, и започна да води по-малката си сестра, за да се опита да я предпази от неприятности.

Междувременно Доналд си тръгва, защото всъщност е влюбен в Морийн. Но след като досега е загубил 12 камъка, той може скоро да си отиде, ако не я покани да излезем, и то бързо. Животът им се обръща с главата надолу, когато Софи, изследовател на риалити телевизия, идва да види клуба. И тогава пристига виелица, която носи някои откровения, които ще променят нещата завинаги. Мери ще влезе в ролята на Джаки и изглежда, че членовете на публиката са в абсолютно удоволствие.

Тя каза: „(Шоуто) просто става забавно. В един момент Джаки хвърля торта върху главата (на съпруга си) и казва: „Искаш ли торта? Пробвайте това за размер. „Шоуто е много забавно. Наистина искам да го направя”.16.12.2021 Мери Бърн пристига за вечерта на откриването на пантомимата на Алън Хюз и Карл Бродерик Аладин на Националния стадион в Дъблин тази вечер.  Снимка на Conor O'Mearain Photos
16.12.2021 Мери Бърн пристига за вечерта на откриването на пантомимата на Алън Хюз и Карл Бродерик Аладин на Националния стадион в Дъблин тази вечер. Снимка на Conor O’Mearain Photos

Мери каза, че смята, че хората “определено” искат да излязат и да се смеят след последните две години и се надява, че пиесата, в която участва и Айлиш О’Карол, им дава това. Тя си спомня: „Например направих концерт на Деня на майката за първи път, откакто (ограниченията бяха облекчени), бяхме на място, наречено The Racecourse в Балдойл. Нямаше нищо освен жени на мястото и craic беше на сцената.

Беше предназначено да бъде двучасово шоу, но в крайна сметка беше три часа и половина. „Бяхме навън, бяхме свободни, смесвахме се, все още бяхме внимателни един към друг, но смехът и радостта, които донесохме на хората и хората ни донесоха, бяха невероятни.

Хората наистина искат да излязат, искат да се смеят. Те искат да забравят ужасите от последните две години.”

Получавайте най-новите RSVP заглавия, доставени директно във входящата ви кутия безплатно абониране за нашия бюлетин

„Хората трябва да се смеят и тази пиеса с мен и Айлиш, надявам се, ще им донесе този смях. Бившата състезателка на X Factor добави, че е “много, много нетърпелива да се увлече в тази игра” с Айлиш.

Той продължи: „Работил съм с Айлиш, от време на време, от време на време. Но тя е един от най-добрите хора, които някога ще срещнете. Тя много прилича на мен, много си приличаме. И двамата имаме еднакви рождени знаци, имаме едно и също чувство за хумор. И когато я видите по телевизията, можете да видите колко добре прави това, което прави. Тя е истински професионалист и страхотен приятел. „Наистина, наистина, много искам да се увличам в тази пиеса с нея. Знам, че не само публиката ще се смее, но и тя и аз ще бъдем на крака“.

И връщането на сцената, също и пред публика на живо, е нещо, което Мери смята, че ще бъде „емоционално“ преживяване. Тя каза: „Ще бъде прекрасно да стоиш на сцената с пълна публика и всички, които са толкова близо до теб, че можеш да ги докоснеш.

Този театър в Портлаоаз е толкова красив и интимен, че ще бъде наистина вълнуващ и емоционален.”

Waiting For Gateaux се провежда в Dunamaise Arts Center в Portlaoise от 19 до 21 май. За повече информация или за резервиране на билети посетете mansworthproductions.com/waitingforgateaux.

Прочетете още:Райън Тубриди от RTE споделя състава за късно късно шоу в петък, 29 април

Прочетете още:Хвърлящият корк Патрик Хорган приветства първото си дете със съпругата си Ашли Ловет

.

Leave a Comment