Мъж се втурна да се ожени, след като жена му беше диагностицирана с „най-големият тумор, който лекар някога е виждал“

Младоженец се втурна да се ожени за любимата си половинка от 33 години и уреди сватбата им само за девет дни, след като лекарите откриха огромен раков тумор.

66-годишната Майри Макфейл от Ярдли в Бирмингам е развила жълто обезцветяване на кожата си поради жълтеница и се нуждае от ежедневни грижи, след като е диагностицирана с агресивна форма на рак на жлъчните пътища.

Лекар описва 21-сантиметровия тумор като “най-големият, който някога е намирал”, съобщава Birmingham Live.

Майри и нейният горд нов съпруг Дейвид Кийтли, на 65 години, бяха посъветвани да преместят сватбения си ден от 15 май до Великденска събота поради бързо влошаващото се здравословно състояние на Майри.

Дейвид каза пред Birmingham Live: „Денят ни не би могъл да мине по-добре, обслужването беше отлично, времето беше прекрасно.


Двойката, и двамата притежатели на абонаментни билети за Вила, се срещнаха в нощен клуб на Broad Street преди 33 години.

„Радваме се, че се оженихме, този ден беше много специален.

„Имахме много планове, но сега планираме ден след ден.

„И двамата приехме, че тя ще мине, но и двамата вярваме, че когато минеш, отиваш на по-добро място.

„Организирахме сватбата за девет дни.

„Не бяхме помислили за никакви пръстени, отидох при бижутер, купих си измервателен инструмент, върнах се в болницата, премерих пръста й и взех пръстените на следващия ден.“

Вдъхновен от ускорената им сватба, синът на Майри предложи брак на 15-годишната си приятелка и те ще се оженят в сряда тази седмица, за да може майка му да ги види женени, преди да умре.

Майри дори получи специално съобщение от халфа на Астън Вила Джон Макгин, който й пожела всичко най-добро за „последните моменти“ със семейството си.


Дейвид каза, че двойката е успяла да организира сватбата, която включва църковна церемония и 110 гости, само за девет дни.

Бързата сватба на двойката също вдъхнови сина им да предложи брак на 15-годишната си приятелка.

Дейвид, който срещна съпругата си преди 33 години в нощен клуб на Broad Street, каза: „Помолих я да се омъжи за мен преди много време.

„Винаги е имало нещо по-важно за правене от това да се оженим. Напуснахме го, бяхме щастливи заедно.

„Мислехме, че ще е добре да се оженим, преди да се пенсионирам, след което дойде Ковид.

„Така че това не се случи и преди малко повече от година Майри беше диагностицирана с рак на жлъчните пътища.“

Тя имаше симптоми от три или четири месеца, но поради пандемията „винаги имаше по-важни неща за правене“, обясниха нейният болногледач и съпругът.

„Тя имаше неудобно усещане в страната и подуване, но помисли, че това е синдром на раздразнените черва (IBS). Тя също започна да се чувства малко уморена.“


Полузащитникът на Астън Вила Джон Макгин изпрати на Майри специално съобщение, в което се казва: „Надявам се, че ще се насладите на последните си моменти с цялото си семейство“.

„В крайна сметка той я тормозеше, казвайки: „Нещо не е наред, иди да го провериш.“

Лекарите направиха кръвни изследвания, преди да видят Майри и резултатите по-късно показаха, че „нещо не е наред“.

Дейвид, който има членство в AVFC заедно със съпругата си, добави: „Когато лекарят го прегледа, той каза: „Мисля, че имаш някакъв тумор и честно казано, това е най-големият тумор, на който съм попадал“ Той беше 14 см в тази точка .

“Те извикаха други двама лекари в операция, за да получат представа.” Тогава Майри се обажда тихо: „Може дори да го видите.“

Тя спря да работи като клиент-счетоводител през април, малко след диагнозата, въпреки че все още работи във фирмата.


Леглото на Майри е поставено в трапезарията на къщата й.

Майри е подложена на химиотерапия от юни до септември с надеждата да намали големия тумор с възможност за операция, ако се свие.

Но сканирането през септември за съжаление потвърди, че туморът само е нараснал.

“Той нарасна до 19 см. Той ни се изсмя в лицето и каза, че все още растат”, каза Дейвид.

„Първо го наричахме Борис, сега го наричаме Путин, защото сега е наистина гаден.

“По това време през септември един лекар каза, че никога не е виждал жена с тумор с размерите на нейния толкова добре.”


Цветя на масата за хранене на двойката след сватбата

След като новината избухна, двойката започна да търси тестове за наркотици, но и четирите не бяха подходящи за редкия вид рак на Майри и етапа, в който се намираше.

Друг епизод на химиотерапия започна от октомври до началото на януари.

„Друго сканиране установи, че не се е свило, а е нараснало малко повече до 21 см“, обясни той.

„Спираха го, нямаше смисъл да му вкарват повече отрова в тялото.

„След това той прекара от средата на януари до средата на февруари в болницата; температурата му продължаваше да се повишава.

„В крайна сметка отне много време, за да се изключат нещата, включително сепсис. Температурите идваха от тумора.

„Когато беше в болницата, тя отслабна, видях я веднъж, защото не можех да я видя.

„Той напусна болницата и беше видимо по-слаб.

“Така че беше решено, че единственият път е да имат палиативни грижи. Те могат да правят неща, за да се опитат да удължат живота.”

Нямаше свободно легло и на следващия ден тя беше отведена в Heartlands Ward 23 за оценка.


Двамата, и двамата разведени, трябваше да получат специален лиценз от епископа, за да се венчаят в църква.

Докато беше в болницата, тя падна и си счупи бедрото, което означаваше, че не може да ходи по пътеката в деня на сватбата си.

Вместо това тя трябваше да бъде бутана от сина си в инвалидна количка.

Окръжните медицински сестри сега идват всеки ден, за да пълнят лекарствата й, които се прилагат чрез „шофьор“ и включва малко морфин за 24 часа в денонощието.

„Той чакаше да бъде направено друго CT сканиране, когато най-накрая го направиха, те разбраха, че би било твърде инвазивно да се направи нещо, за да се помогне с жълтеницата“, спомня си той.

“По това време те знаеха за плановете ни да се оженим, защото го попитах няколко дни преди да отиде в болницата. Той се уговаряше да се оженим на 15 май.”

Тъй като и двамата са разведени, двойката трябваше да получи разрешение от епископ, за да получи специален лиценз.

Той каза: “Маири ми се обади и каза, че знаят за нашите планове, лекарят предлага, че ако можем да преместим датата на сватбата, трябва да го направим.”

“Има друга сватба следващата седмица, защото синът на Майри помоли приятелката си да се омъжи за него. Имат специално изключение, това е следващата сряда.”

„Те решиха, че след като разберат, че сме решили да се оженим, това е катализаторът за тях да го направят, Стюарт осъзна, че може би на майка му не й остава много време и тя ще се радва да ги види женени.“

Прочетете още

Прочетете още

.

Leave a Comment