Разходи за живот: четирите прости промени, които можете да направите, за да спестите £400 от сметките си за енергия | Обединеното кралство новини

Нов анализ на Sky News показва, че прости промени в нашето поведение не само ще ни спестят пари, но могат значително да намалят въглеродните емисии в страната.

Четири прости промени, като намаляване на термостата, сушене на въздух, поставяне на капак на тиганите по време на готвене и пускане на съдомиялната в еко режим, могат да спестят £400 годишно.

Анализът на Sky News на данни от консултантската компания Cambridge Energy показва, че тези промени също биха довели до една пета намаляване на въглеродните емисии за отопление на дом.

Следващата таблица показва най-ценните промени, които средният дом, използващ газ за централно отопление, може да направи:

Домакинствата, които използват електричество за отопление на помещения, биха могли да спестят четири пъти повече от цифрите по-горе, тъй като цената на електроенергията е значително по-висока от тази на газа.

Въздействие върху въглеродните емисии

Много от промените в поведението постигат спестяване на сметки чрез намалено потребление на енергия. По-малко киловатчасове означава по-малко въглеродни емисии.

Британските домакинства консумират около 330 тераватчаса природен газ всяка година. Анализът на Sky News показва, че ако всички отговарящи на условията домакинства приемат пет от най-енергийно интензивните поведения, националните въглеродни емисии от използването на природен газ ще бъдат намалени с повече от една шеста.

икономия на енергия

Докато поведенческата адаптация намалява до известна степен сметките и въглеродния отпечатък, д-р Джейсън Палмър, директор на Cambridge Energy, казва, че все още са необходими големи инвестиции, за да намалим допълнително нашата зависимост от изкопаеми горива.

„В дългосрочен план все още ще трябва да преминем към термопомпи, да изолираме покрива и подовете правилно и да преминем към модерни двойни стъкла.

„Тези по-високи цени на енергията всъщност дават на домакинствата повече стимул да инвестират малко пари, време и усилия, за да преминат към по-сложни контроли.“

И така, какви са промените, които биха могли да намалят сметките ни за енергия?

Отопление

Повече от половината от битовата енергия се изразходва за отопление на жилищни помещения. Това означава, че малки промени в нашите предпочитания за отопление могат да доведат до значителни спестявания.

Повече от две трети от годишното ни потребление на газ се случва между ноември и февруари, което значително увеличава въглеродната интензивност през зимния период.

икономия на енергия

Затварянето на прозореца на спалнята през нощта, намаляването на термостата с два градуса и отлагането на рестартирането на отоплението за един месец може да спести близо £300 годишно.

Коалицията за прекратяване на горивната бедност изчислява, че спестяването на £300 от сметки за енергия може да изведе повече от половин милион домакинства в Англия от горивната бедност.

Вода

Най-значителните спестявания при отопление ще бъдат реализирани през зимата, но адаптирането на използването на водата може да осигури спестявания през цялата година.

икономия на енергия

Надграждането до ефективна душ глава, която се използва два пъти на ден, може да намали консумацията на енергия с 5%, спестявайки повече от £50 на година. Това е в допълнение към всички спестени пари чрез сметките за вода.

„Доста лесно е да намалите дълбочината на ваната или дължината на душа, без да оказвате огромно влияние върху начина ви на живот или качеството ви на живот и все пак да постигнете доста прилични икономии на енергия“, добави д-р Палмър.

И с по-нататъшно увеличение на горната граница на цените на енергията, очаквано през есента, тези спестявания могат да станат още по-ценни.

икономия на енергия

Преди увеличение на горната граница на цените на енергията по-рано този месецОколо един от всеки четирима, които се обърнаха към благотворителната организация за дългове StepChange, каза, че изостават със сметките си за ток и газ. Благотворителната организация казва, че очаква ситуацията да се влоши.

Питър Татън от StepChange каза: „Все по-често виждаме, че хората, които изпитват проблемни дългове, имат проблеми не само с плащането на кредита, но и с приоритетните си сметки.

„Убедени сме, че с напредването на годината канцлерът вероятно ще трябва да намери начин да предостави повече – и по-целенасочена – подкрепа на онези, които просто не могат да поемат увеличението на разходите за живот в семейните си бюджети.

домакинска работа

Малките промени в поведението, които не са натрапчиви или нарушават ежедневния ни живот, могат да спестят малки количества енергия, което заедно може да доведе до значителни спестявания, според анализа.

Промени като задушаване, а не бързо кипене на храна при готвене, използване на капак с тенджера и само пълнене на чайника до необходимото ниво, могат да добавят до £65 годишни спестявания.

Преминаването към вътрешна линия за сушене или стелаж може да бъде най-големите спестявания, тъй като сушилните често са най-енергийните в дома. Сушенето на дрехи на въздух може да спести над £100 на година.

методология:

Последното ограничение на цените на Ofgem от 1 април до 30 септември беше използвано за изчисляване на икономиите на разходи. Промените в поведението намаляват консумацията на електроенергия или газ съответно с £0,28 на kWh или £0,07 за kWh.

Според Cambridge Energy, поради промени в енергийната ефективност на уредите и други фактори след събирането на данни, оценките за спестяване на енергия вероятно ще останат в рамките на 10% от публикуваните стойности.

Доклад на правителството на Обединеното кралство за парниковите газове коефициенти на преобразуване 2021 се използва за преобразуване на стойности от kWh в kg CO2.

В Данни и криминалистичен анализ Екипът е многофункционално звено, посветено на предоставянето на прозрачна журналистика за Sky News. Ние събираме, анализираме и визуализираме данни, за да разказваме истории, управлявани от данни. Ние комбинираме традиционните умения за отчитане с усъвършенствани анализи от сателитни изображения, социални медии и друга информация с отворен код. Чрез мултимедийно разказване на истории нашата цел е да обясним по-добре света и в същото време да покажем как се прави нашата журналистика.

Защо журналистиката на данни има значение за Sky News

Leave a Comment