iPhone 14 може да има прорез, същия чип като iPhone 13, без мини модел

iPhone 14 може да се предлага в Pro линия и не-Pro линия.

iPhone 14 може да се предлага в Pro линия и не-Pro линия.
Снимка: Кейтлин Макгари / Gizmodo

Ако той iPhone 13 наскоро претърпя а ментово зелено да се актуализирано сега не е моментът да купувате сегашната ябълка смартфон, ако искате да получите най-добрия хардуер. Конференцията за разработчици на Apple е точно зад ъгъла и има още слухове това, което е на хоризонта, е покълнало. да, можеш издържа още шест месеца и може да си позволи ново оборудване, ще искаш изчакайте iPhone 14.

В допълнение на iMac M3котелът на слуховете кипи около опцията за по-голям размер на екрана на iPhone 14s, по-добри камери и повече процесорна мощност във вашия професионални модели. Марк Гърман от Bloomberg, който е известен с това, че многократно е бил прав за течове на Apple и слухове, отбеляза iPhone 14 в най-новото издание от неговия Включен бюлетин, който е пълен с сочна информация за това, от което идва скоро всичко свърши ябълков лагер. Това е, което бихте могли очаквам когато Apple разкрива подробностите за следващия си флагман.

Прорезът не отива никъде.

Докато моделите на Google и Samsung са приели редизайн на всеки две години cadence, Apple премина към a всеки-Три-ритъм на годините. Тъй като iPhone 14 технически е третата версия след iPhone 12това вероятно ще бъде последният удар преди значително преобразяване на модела. Гурман се надява, че iPhone 14 ще изглежда като своите предшественици към плоските метални ръбове и заоблените ъгли, които са се превърнали в основен елемент в дизайна на iPhone.

Прорезът също вероятно ще се върне, казва той Блумбърг. Това е мястото, където можете да очаквате да видите Face ID и предната камера. това е уж Решението на Apple, докато не може „напълно да интегрира Face ID и предната камера в дисплея“. Bloomberg твърди, че все още има „три или четири годинида мога да направя това, въпреки че съм сигурен, че има такива производители на android там с идеи как да избегнем това.

По-големи екрани са на път

Apple започна да предлага iPhone Mпървоначален вариант за хора, които искат по-малки телефони за живота на iPhone 12, но iPhone 14 може да има различна траектория. Вместо да започнете с 5,4-инчов iPhone Mini-вариант и се придвижва нагоре в спецификациите и ценоразписа, Гурман спекулира това Apple ще предложи 6,1-инчов и 6,7-инчов iPhone в Pro и Standard конфигурации. Това означава, че няма да се налага да харчите по-високата цена на варианта Pro, за да получите по-голям екран.

Bloomberg отбелязва, че това предвещава стратегически ход на Apple, тъй като пренасочва бизнеса си, за да обслужва по-добре своята клиентска база в чужбина. В Китай, например, Max е най-продаваната версия на iPhone и запазването на този размер на екрана ограничен до определена ценова точка пречи на потенциала за растеж на Apple в рамките на този ключов пазар. в чужбина, т.еТова все още е битка за пазарен дял между Apple Й Android.

професионалисти така професионалист

Според източниците на Gurman, Apple ще се опита да разграничи своя модел телефон Pros на вашите базови телефони по-ясно в бъдеще, в по същия начин, по който на Google подравняване на пикселите предлага много по-мощна професионална версия гласове Samsung опакова всичко това в своите телефони Ultra. ° Сподбиране между моделите Pro и non-Pro ще се отрази не само на камерите или размера на екрана, но сега вероятно преминете и към другите спецификации.

Вероятно iPhone 14 Pro ще има всички първокласни камери, които Apple предлага, включително 48-мегапикселов сензор за широкоъгълната камера, което би означавало снимки с по-висока разделителна способност от главния обектив на iPhone. Предполага се, че нормалният iPhone 14 има само 12-мегапикселов шутър. Това звучи подобно на стратегията на последните пускания на телефони с Android, включително Galaxy S22 на Samsung. По-специално, на S22Ultra Той предлага основна камера с висока разделителна способност, въпреки че прави снимки чрез комбиниране на пиксели за извличане на данни.

Не-Pro версията на iPhone също може да остане на чипа A15 от iPhone 13, докато Pro версията ще получи удара към новия процесор A16. Това звучи като стратегия за подпомагане на проблеми с веригата за доставки, които измъчват индустрията. Но е чудно какво ще предложат не-Pro версиите на iPhone 14, което iPhone 13 Pro вече не предлага, тъй като този телефон вече има A13. и най-добрите спецификации от това поколение. Защо някой не спести пари от миналогодишния iPhone 13 Pro и не получи подобрената система за телефото камера вместо нещо, което е намалено?

Кой поиска сателитна връзка?

И накрая, Гурман пише, че Apple работи за осигуряване на сателитна свързаност към iPhone. Това няма да повлияе на това дали iPhones могат да извършват обаждания през сателитни мрежи, но ще помогне при докладване на спешни случаи или изпращане на кратко текстово съобщение до контакт за спешни случаи, когато сте извън обхват. Apple работи по внасянето на това в своята гама от известно време.

Apple също може да си партнира с световна звезда да служи като ваш сателитен доставчик. Компанията се съгласи да закупи 17 нови спътника, за да предложи “непрекъснати сателитни услуги” на неназован клиент. Мнозина вярват, че клиентът е Apple. Функцията звучи като това, което Apple прави с AirTags, където създава нещо като собствена мрежова мрежа. Поне със сателитните сделки Apple може да го превърне в предложение за сигурност..

Повечето от тези течове и слухове бавно се разпространяват в очакване на WWDC на Apple. Конференцията за разработчици на компанията ще се проведе практически в седмицата от 6 до 10 юни. Вероятно ще чуем повече за новостите с iPhone, Mac, iOS 16, watchOS 9 и macOS 13 тогава.

.

Leave a Comment