Twitter преразглежда предложението на Мъск, „може да бъде възприемчив към сделката“: Мъск изяснява загадъчния туит „продължете напред“

Съобщава се, че Twitter преразглежда предложението на Илон Мъск да поеме гиганта на социалните медии и „може да бъде възприемчив към сделка“, заяви компанията в неделя, часове след като главният изпълнителен директор на Tesla трябваше да изясни съобщението, което изпратихте загадъчно.

The Wall Street Journal съобщи, че Twitter преразглежда предложението на Мъск за поглъщане на стойност 43 милиарда долара и е по-вероятно да търси преговори от преди, казаха запознати пред изданието. Шефовете на Twitter ще се срещнат с представители на Мъск в неделя, съобщава вестникът.

Ситуацията обаче се развива бързо и все още е далеч от гаранция, че Twitter ще работи, според Journal.

Очаква се те да коментират предложението на Мъск по време на отчета за печалбите за първото тримесечие на 28 април.

По-рано в неделя Мъск туитира, че “продължава напред”. на неговите над 83 милиона последователи, оставяйки мнозина в заблуда какво се случва в продължение на няколко часа.

Публикацията имаше повече от 136 000 харесвания, 11 000 ретуита и повече от 2400 туита за запознанства към неделя сутринта.

По-късно същия ден Мъск поясни, че туитът се отнася за „подигравка на Гейтс за това, че е съкратил Tesla, като същевременно твърди, че подкрепя действията срещу изменението на климата“ и не излиза извън преговорите за поглъщане с Twitter.

Гейтс, третият най-богат човек в света след Мъск и Джеф Безос, по-рано тази година застреля главния изпълнителен директор на Tesla, след като производителят на електрически превозни средства обяви, че ще вземе дял от 1,5 милиарда долара в биткойн.

превъртете надолу за видео

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск може да бъде уплашен от предложеното му поглъщане на Twitter, след загадъчно туитване

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск може да се ядосва заради предложеното от него поглъщане на Twitter, след като загадъчно туитира „продължи напред“ в неделя.

Гейтс, третият най-богат човек в света след Мъск и Джеф Безос, по-рано тази година застреля главния изпълнителен директор на Tesla, след като производителят на електрически превозни средства обяви, че ще вземе дял от 1,5 милиарда долара в биткойн.

Гейтс, третият най-богат човек в света след Мъск и Джеф Безос, по-рано тази година застреля главния изпълнителен директор на Tesla, след като производителят на електрически превозни средства обяви, че ще вземе дял от 1,5 милиарда долара в биткойн.

„Илън има тонове пари и е много сложен, така че не се притеснявам, че неговите биткойни произволно ще вървят нагоре или надолу“, каза Гейтс пред Bloomberg в четвъртък.

„Мисля, че хората се увличат от тези прищявки и може да нямат толкова много пари, така че не съм оптимист по отношение на биткойн.“ Общата ми мисъл би била, че ако имате по-малко пари от Илон, вероятно трябва да внимавате“, каза той.

Гейтс също по-рано е коментирал, че електрическите камиони като Tesla Semi не са жизнеспособни, на което Мъск отговори.

В интервю за Joe Rogan Experience Мъск каза, че вярва, че основателят на Microsoft е имал голяма къса позиция в акциите на Tesla в един момент.

„Чух, че в един момент е имал страхотна къса позиция. Не знам дали това е вярно или не, но изглежда странно“, каза Мъск пред Роган.

„На хората, които познавам, които познават ситуацията доста добре, попитах „сигурни ли сте?“ и те казаха “да, имате страхотна къса позиция в Tesla”. Това не се получи много добре.

Мъск туитира тази разкопка на Бил Гейтс в петък вечерта, сравнявайки корема на основателя на Microsoft с този на противоречивото емоджи за бременен мъж.

Мъск туитира тази разкопка на Бил Гейтс в петък вечерта, сравнявайки корема на основателя на Microsoft с този на противоречивото емоджи за бременен мъж.

Мъск наскоро се подигра с червата на Гейтс в Туитър в събота, публикувайки снимка на магната на Microsoft заедно с противоречивото емоджи на бременния мъж на Apple „в случай, че трябва да убиете костел“.

Мъск, най-богатият човек в света, публикува последващо изображение в отговор на публикацията в петък с шест фигури с качулки с надпис „Съветът за забрана в сянка преглежда туит“.

Вулгарната шега може допълнително да вбеси служителите на Twitter, ядосани от продължаващата оферта на Мъск да купи компанията, след като заяви, че ще заеме твърда позиция в подкрепа на свободата на словото.

Мъск направи неясното изявление дни след като подаде документи в четвъртък в SEC.

Преди това е ангажирала 21 милиарда долара капитал, 13 милиарда долара от Morgan Stanley в кредитни линии и още 12,5 милиарда долара от банката и други като маржин заеми.

Но “част” от акциите му в Tesla са поставени като обезпечение, което анализаторите се опасяват, че може да има огромно влияние върху компанията.

50-годишният милиардер също разкри в четвъртък, че обмисля да пусне оферта за поглъщане на Twitter, след като компанията игнорира предложението му за поглъщане.

Той каза, че проучва получаването на акции директно от акционерите, но призна, че “не е решил дали да го направи към момента”.

Този ход показва, че Мъск увеличава ангажимента си да превземе Twitter след седмици на преговори между бизнесмена и компанията.

По-рано тази седмица гигантът на социалните медии подаде своята защита за “отровно хапче” в SEC в последен опит да му попречи да увеличи още повече дела си в компанията.

Мъск, най-богатият човек в света, в момента притежава 9,2% дял в технологичния гигант и се стреми да го вземе частно с непоискана оферта от 54,20 долара за акция.

В анкета на Twitter сред близо 20 000 потребители 73% искаха Мъск да купи Twitter, докато други 27% се противопоставиха.

Междувременно цената на акциите на Twitter се повиши с 0,77% при $47,08 в четвъртък, тъй като продължават спекулациите дали смелата оферта на Мъск ще успее.

Враждебният опит за поглъщане на Илон Мъск от Twitter Timeline:

 • 31 януари: Мъск започва да купува акции на Twitter “почти всеки ден”
 • 4 април: Милиардерът разкрива, че има девет процента дял в технологичния гигант
 • 5 април: Twitter му предлага място в борда на директорите, стига да притежава не повече от 14,9 процента. Първоначално приемате офертата.
 • 8 април: Vanguard Group разкрива, че има по-голям дял от 10,3 процента в Twitter, което означава, че Мъск вече не е най-големият акционер
 • 9 април: Мъск отказва място в борда на Twitter в деня, в който трябва да се присъедини
 • 10 април: Главният изпълнителен директор Agrawal обявява, че Мъск е отказал да се присъедини към борда в изявление
 • 12 април: Инвеститорът Марк Бейн Расела завежда дело срещу Мъск в Ню Йорк за “неуспех да докладва навреме за покупките си на акции в Twitter на SEC”
 • 14 април: Основателят на Tesla предлага да купи Twitter за 43 милиарда долара
 • 14 април: Акциите на Twitter паднаха след враждебна оферта за поглъщане
 • 15 април: Бордът на Twitter монтира стратегия за „отровно хапче“ срещу Мъск
 • 16 април: Мъск туитва „Обичайте ме нежно“, докато отново дразнеше възможността за враждебно поглъщане на Twitter
 • 17 април: Мъск се съгласи с туит, който казва, че „играта е нагласена“, ако не можете да купите Twitter
 • 18 април: Джак Дорси разкритикува борда на директорите на Twitter за “заговор и преврати”, които са “постоянно дисфункция на компанията”.
 • 18 април: Гигантът на социалните медии подава защита на „отровно хапче“ в Комисията за ценни книжа и борси
 • 21 април: Мъск подава документ с SEC, разкриващ как ще финансира офертата за поглъщане
 • 24 април: Трябва да туитвате „продължете напред“ във връзка с подигравката с Бил Гейтс
 • 24 април: Twitter обявява, че преразглежда предложението на Мъск за 43 милиарда долара за закупуване на компанията

.

Leave a Comment