Twitter News-Илон Мъск: Главният изпълнителен директор признава, че „не знаят“ какво ще се случи с компанията под ръководството на Мъск

Илон Мъск купува Twitter за 44 милиарда долара

Twitter казва, че е постигнал споразумение да продаде компанията на Илон Мъск за около 44 милиарда долара

Сделката беше обявена от платформата за социални медии в понеделник след дни на преговори между най-богатия човек в света и борда на Twitter.

Мъск ще плати $54,20 в брой на акция за базираната в Сан Франциско компания, която сега ще стане частна след дни на интензивни преговори между бизнесмена и борда на платформата.

„Twitter има цел и уместност, които оказват влияние върху целия свят. Дълбоко горд с нашите екипи и вдъхновен от работата, която никога не е била по-важна“, каза Параг Агравал, главен изпълнителен директор на Twitter.

Бордът обяви, че е постигнал сделка с Мъск в понеделник и че представлява 38% надбавка към цената на затваряне на Twitter на 1 април, ден преди най-богатият човек в света да влезе в компанията, като обяви своите девет процента. да залагам.

Вероятно г-н ще направи някои значителни промени в платформата на социалните медии, тъй като през последните месеци даде няколко намека какви са намеренията му. Това идва, след като приятелят на Мъск Джак Дорси се оттегли като главен изпълнителен директор и Параг Агравал пое поста.

Можете да следите последните развития на офертите за поглъщане на Musk в Twitter в нашето отразяване на живо по-долу.

1650932141

Как да изтриете акаунта си в Twitter

Решението на Twitter да продаде компанията на Илон Мъск за 44 милиарда долара накара някои потребители сериозно да обмислят бъдещето си в платформата за социални медии.

Тъй като Мъск обещава да поддържа „свободата на словото“ и възможността забранените десни фигури като Доналд Тръмп и Марджъри Тейлър Грийн да бъдат приветствани обратно, критиците изтриват акаунтите му, дори когато бизнесменът ги приветства в Twitter.

Греъм Маси26 април 2022 01:15

1650931270

Джеф Безос коментира покупката на Twitter от Илон Мъск

Вторият най-богат човек в света влезе в Twitter, за да постави под въпрос влиянието на Китай върху главния изпълнителен директор на Tesla и Twitter.

“Интересен въпрос. Китайското правителство току-що спечели малко влияние върху градския площад?”, туитира той.

Греъм Маси26 април 2022 01:01

1650917186

Илон Мъск изпраща първия туит, след като купи Twitter

Илон Мъск изпрати първия си туит, след като постигна споразумение да купи Twitter за около 44 000 милиона долара.

Новият собственик на компанията публикува фразата “Да!!!” заобиколен от червени сърца, падащи звезди и ракетни емоджита, над изявлението му за сделката.

Греъм Маси25 април 2022 21:06

1650913385

Twitter обяви, че компанията ще бъде продадена на титана на Tesla Илон Мъск за 44 милиарда долара

Бордът на Twitter обявява, че компанията ще бъде продадена на Илон Мъск за около 44 милиарда долара.

Греъм Маси25 април 2022 20:03

1650912478

Какви са политиките на Илон Мъск?

Илон Мъск заяви, че иска да остане “встрани от политиката”, но отправи множество критики към правителството на САЩ.

Точната политика на 50-годишния мъж може да бъде трудно да се определи. Той често е дарил на демократи и републиканци, докато се обявява за „умерен“, „социалистически“ и „социално либерален и фискално консервативен“.

Според данни, събрани от организацията за наблюдение на лобизъм с нестопанска цел Open Secrets, Илон Мъск е дарил общо 1,2 милиона долара на политици, партии, комитети за политически действия (PAC) и кампании за референдум от 2002 г.

Тези пари отидоха почти по равно на демократите – 542 000 долара, и републиканците – на 574 500 долара, като още 85 000 долара бяха отпуснати за две кампании за референдум в Калифорния с широка левиция. Балансът се колебае през годините: през 2006, 2013 и 2017 г. той даде преобладаващо на републиканците, докато през 2015 г. даде изключително на демократите.

(The Independent)

Греъм Маси25 април 2022 19:47

1650910540

Девин Нунес казва, че Тръмп няма да се върне в Twitter, ако Мъск го купи, твърдейки, че неговият много подиграван Truth Social има по-добър ангажимент

Поддръжниците на бившия президент Доналд Тръмп, които аплодират предложението на Илон Мъск да купи Twitter като знак, че постоянната забрана на бившия президент за платформата може да бъде отменена при нова собственост, ще бъдат разочаровани да научат, че той няма планове да се връща онлайн. това помогна за неговото безпрецедентно издигане до президентския пост.

Андрю Файнбърг има историята.

Греъм Маси25 април 2022 г. 19:15 ч

1650907319

Марджъри Тейлър Грийн твърди, че Илон Мъск ще възстанови забранения си акаунт в Twitter

Конгресменът Марджъри Тейлър Грийн беше сред тези отдясно, които отпразнуваха това, което изглежда е предстоящото поемане на Twitter от Илон Мъск в понеделник.

На 2 януари тази година личният акаунт на представителката на Джорджия видя, че личният й акаунт е забранен за постоянно от сайта, след като тя многократно е използвала акаунта, за да споделя неверни или лесно опровергани твърдения за covid-19, включително едно явно фалшиво твърдение. че covid-19 ваксината беше опасна и причини хиляди смъртни случаи в САЩ.

Джон Боудън има повече подробности.

Греъм Маси25 април 2022 18:21

1650906419

Илон Мъск връща Тръмп в Twitter и това е само началото

Мъск твърди, че иска да притисне Twitter да позволи повече свобода на словото. Но всъщност просто променя редакционната позиция на частна компания, за да публикува по-консервативен дискурс, сякаш Fox пое Ню Йорк Таймс.

Греъм Маси25 април 2022 18:06

1650905225

Пет начина, по които Twitter ще се промени при Илон Мъск

Илон Мъск вече е ръководител на четири големи компании: Neuralink, SpaceX, Tesla и The Boring Company.

Един иска да свърже мозъците на хората директно с компютрите, друг иска да колонизира Марс, докато Tesla е най-ценният производител на автомобили в света. О, и The Boring Company има амбициозна цел да елиминира трафика.

Работейки по един ден в седмицата за всеки, Мъск разполага с честотна лента, за да добави по-мащабна роля към длъжността си с множество тирета. Но какво точно искате да направите с него?

Ето пет начина, по които Twitter може да се промени под вашата собственост:

Антъни Кътбъртсън25 април 2022 17:47

1650905219

Илон Мъск приветства своите „най-лоши критици“ да останат в Twitter, тъй като платформата приема предложението му за 43 милиарда долара

Илон Мъск призова своите „най-лоши критици“ да останат в Twitter, тъй като се очаква бордът на платформата да приеме паричната оферта на Tesla titan за 43 милиарда долара за компанията.

Мъск излезе в Twitter на фона на съобщенията, че може да стане негов собственик в понеделник, като написа: „Надявам се дори най-лошите ми критици да останат в Twitter, защото това означава свободата на словото“.

Греъм Маси25 април 2022 17:46

Leave a Comment